• El sentiment econòmic creix 7,8 punts
  • L'índex de confiança de la Zona Euro s'ha incrementat 19,3 punts

L'índex de confiança econòmica ZEW per a Alemanya, un dels indicadors més representatius per a mesurar el sentiment dels empresaris sobre la salut del creixement, ha llançat una dada inferior al que esperaven els analistes, tot i que s'ha produït una millora en comparació de la dada del període anterior. El DAX, principal índex de la Borsa de Frankfurt, cotitza en negatiu.

En concret, la dada d'agost elaborada per l'institut d'investigacions econòmiques ZEW se situa en 0,5 punts, davant els -6,8 punts del mes anterior i per sota de la xifra d'1,8 punts que estimaven els experts. Aquest índex reflecteix el sentiment econòmic d'acord amb enquestes a inversors i analistes sobre les seves expectatives en un termini de sis mesos respecte a l'activitat econòmica i els diferents mercats financers, i el resultat és la diferència entre respostes positives i negatives, de manera que com més més gran sigui, més alt és el grau de confiança.

EL SENTIMENT ECONÒMIC CREIX 7,8 PUNTS

L'indicador ZEW de sentiment econòmic s'ha recuperat, en part, de la commoció 'Brexit'

Per la seva banda, l'indicador sobre el sentiment econòmic, s'ha situat en 57,6 punts, davant la dada prevista de 50,0, i al de 49,8 corresponent al passat mes de juliol. En aquest cas mesura la confiança dels inversors institucionals.

"L'indicador ZEW de sentiment econòmic s'ha recuperat, en part, de la commoció 'Brexit'. Els riscos polítics dins i fora de la Unió Europea (UE), però, continuen per a inhibir d'una perspectiva econòmica més optimista per a Alemanya. Per altra banda, la incertesa sobre la capacitat de resistència del sector bancari de la UE persisteix", segons ha subratllat el president del ZEW, Achim Wambach.

Pel que fa a l'economia de la Zona Euro, l'índex de confiança econòmica ZEW s'ha incrementat 19,3 punts respecte al juliol, fins a un valor de 4,6 punts, davant els -14,7 punts del mes precedent. Al seu torn, la valoració de la conjuntura actual a la regió millora 2,1 punts, fins a -10,3 punts des dels -12,4 del mes anterior.

contador