ep archivo   fabrica de audi en neckarsulm alemania
Audi - Archivo

La confiança dels inversors institucionals alemanys s'ha desplomat a l'octubre, segons han mostrat les dades de l'índex ZEW, elaborat pel Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (Centre de Recerca Econòmica Europea).

En concret, l'indicador que mesura la confiança en la situació actual ha baixat fins a 21,6 des de 31,9, molt per sota de la caiguda esperada fins a 29,5. "Aquesta és la primera vegada que l'indicador registra una caiguda després del seu continu augment entre febrer i setembre de 2021. En comparació amb el mes anterior, les perspectives de desenvolupament econòmic durant els propers sis mesos s'han deteriorat notablement", ha explicat el ZEW en nota de premsa.

A més, la confiança sobre el sentiment econòmic ha baixat fins a 22,3 des de 26,5, també per sota del pronòstic de 24. Aquesta és la cinquena vegada consecutiva que l'indicador experimenta una caiguda.

"Les perspectives econòmiques de l'economia alemanya s'han atenuat notablement. El nou descens de l'indicador ZEW de sentiment econòmic es deu principalment als obstacles persistents en l'oferta de matèries primeres i productes intermedis. Els experts del mercat financer esperen que els beneficis disminueixin, especialment als sectors orientats a l'exportació, com la fabricació de vehicles i els productes químics/farmacèutics", comenta el professor Achim Wambach, president de ZEW, sobre les expectatives actuals.

El sentiment dels experts dels mercats financers sobre el desenvolupament econòmic de l'eurozona també es va reduir per cinquena vegada consecutiva, portant l'indicador a un nivell actual de 21,0 punts, 10,1 punts menys que durant el mes anterior. L'indicador de la situació econòmica actual de l'eurozona va retrocedir 6,6 punts, fins a un nivell de 15,9 punts respecte al setembre.

Les expectatives d'inflació per a l'eurozona van caure lleument. L'indicador d'inflació se situa en 17,1 punts a l'octubre, 3,0 punts menys que durant el mes anterior. No obstant això, el 49,1% dels experts encara espera que la taxa d'inflació augmenti encara més durant els propers sis mesos.

Noticias relacionadas

contador