ep los consumidores ignoranlos alimentoscompran suponencuarta parte d
EROSKI

L'índex general de la confiança del consumidor de la zona de l'euro va caure al setembre fins a -28,8 des de -25 registrat a l'agost, segons la dada preliminar oferida per l'oficina d'estadística de la Comissió Europea. La xifra ha empitjorat les previsions del consens, que n'anticipava –25,8. D'aquesta manera, la confiança del consumidor de la zona de l'euro marca un nou mínim històric.

La caiguda que ha registrat l'índex reverteix el petit augment que s'havia experimentat a l'agost i constitueix una mitjana de -26,9 al tercer trimestre, enfront del -22,3 del segon trimestre.

En el desglossament per països, la confiança del consumidor va patir un deteriorament més gran a Irlanda, Bèlgica i als Països Baixos.

"La despesa del consumidor disminuirà aquest trimestre, ja que la demanda està sent soscavada per la caiguda dels ingressos reals a causa del continu augment de la inflació. Basant-se en la relació anterior, l'índex de confiança del consumidor apunta vagament a una caiguda de la despesa de les llars del voltant de l'1,0% intertrimestral al tercer trimestre", apunten els analistes de Pantheon Macroeconomics.

L'estancament de les dades gairebé en temps real, "com les dades de mobilitat de Google i les xifres de vols diaris d'Eurocontrol, en lloc d'una caiguda, vol dir que encara esperem una baixada lleugerament menor, del 0,5% durant el trimestre", pronostiquen.

L'índex de confiança del consumidor és el reflex de la forta caiguda que ha patit la despesa a les llars durant el tercer trimestre.

Noticias relacionadas

contador