france bruxelles approuve un plan d aide a l investissement de 7 milliards d euros

La confiança del consumidor de la zona de l'euro cau al nivell més baix des de l'abril del 2020, en situar-se al juny en -23,6 punts enfront dels -21,1 registrats anteriorment. Mentrestant, l'índex general de sentiment econòmic de la zona euro baixa fins als 104 al juny, des dels 105 al maig.

"La caiguda del juny reverteix amb escreix l'augment marginal del maig i se suma a l'evidència d'una desacceleració imminent al consum", apunten els analistes de Pantheon Macroeconomics. Destaquen que les llars van informar d'un deteriorament en la seva situació financera durant l'any passat i esperen que empitjori als propers mesos.

"Com a resultat, una proporció menor de llars espera fer compres importants. Això dona suport a la nostra opinió que el consum de les llars de la zona de l'euro caurà als propers trimestres. Mentrestant, entre les empreses, la confiança es va agrair als sectors de la construcció i el comerç al detall, ja que les expectatives sobre la situació comercial futura es van desplomar", afegeixen.

Tot i això, això es va veure compensat per una lleugera millora en la confiança dins de la indústria, encara que no prou per revertir la caiguda del maig, i els serveis, en què la confiança va pujar a un màxim de set mesos.

D'altra banda, les expectatives d'inflació dels consumidors van continuar a la baixa, fins a situar-se als 42,6 punts al juny des dels 45,5 registrats al maig.

"La inflació probablement estarà arribant al punt màxim, però continuarà sent elevada. En resposta, creiem que el BCE pujarà la taxa dels dipòsits quatre vegades aquest any, portant-la al 0,75% a finals d'any des del -0,50% actual", opinen.

contador