ep antonio garamendi foto archivo
Europa Press - Archivo

El vicepresident de la CEOE, Antonio Garamendi, ha carregat aquest dilluns contra l'acord pressupostari assolit pel Govern i Units Podem. "Conté mesures impossibles", ha dit el número dos de la patronal, que ha remarcat que les mesures presentades "sorprenen i ens preocupen" perquè "no veiem que el futur del país vagi per aquest camí".

Així ho ha assegurat Garamendi en una entrevista a la Cadena Cope aquest dilluns, durant la qual ha denunciat que la política "està fent demagògia a Espanya". Sota el seu punt de vista, moltes de les mesures recollides a l'acord "són impossibles" perquè porten a un escenari pitjor del que hi ha ara mateix.

Garamendi creu que hi ha "falta de rigor pressupostari" i, segons ell, encara que és cert que Espanya està creixent per sobre de la mitjana europea, hi ha escenaris com la guerra aranzelària dels EUA, el Brexit o el desafiament català que poden afectar, i molt, l'economia. Per això, la CEOE creu que "és moment de tranquil·litat i no de canviar les mesures ja establertes. Ara no estem malament, però si ens passem, ho podem estar", ha alertat.

LA PUJADA DE L'SMI TRENCA EL DIÀLEG SOCIAL

Respecte a la pujada del salari mínim interprofessional acordat pel Govern i Units Podem fins als 900 euros, el vicepresident de la CEOE ha denunciat que amb ella "s'ha trencat el diàleg social". "El normal és parlar amb els agents socials, però en aquesta ocasió no s'ha fet", ha recalcat. Garamendi també ha explicat que ja s'havia iniciat un acord amb el Govern anterior aquesta pujada, però "això havia de ser amb garanties i sempre que es complissin unes condicions, com la pujada del PIB".

Per això Garamendi ha insistit que aquesta mesura "pot afectar la feina, perquè pot arribar en un moment en què les empreses no puguin pagar ni contractar la gent". Segons ell l'important és invertir en formació i "deixar de repartir pobresa i generar riquesa".

Noticias relacionadas

contador