• La votació s'ha saldat amb 326 vots a favor i 290 en contra
brexit portada

La Cambra dels Comuns del Regne Unit ha aprovat a la matinada d'aquest dimarts la legislació destinada a tallar els llaços polítics, financers i legals amb la Unió Europea (UE), després de més de vuit hores de debat.

La votació s'ha saldat amb 326 vots a favor i 290 en contra, enmig de les crítiques dels opositors sobre l'excessiu control que aconseguirien els ministres del Govern gràcies a aquesta legislació, segons ha informat el diari britànic 'The Guardian' i recull 'Europa Press'.

Els parlamentaris han votat a més a favor de realitzar una segona lectura de la legislació -per 326 a favor i 290 en contra- i han aprovat el calendari proposat pel Govern -per 318 vots a favor i 301 en contra-.

El ministre britànic responsable del 'Brexit', David Davis, va advertir diumenge que rebutjar la legislació suposaria recolzar un 'Brexit' "caòtic" i va recalcar que la població "no va votar a favor de la confusió" en el referèndum de l'any passat.

AVANÇAR A LES NEGOCIACIONS

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha afirmat aquest dimarts que la "històrica" ​​decisió de la Cambra dels Comuns d'aprovar la legislació destinada a tallar els llaços polítics, financers i legals amb la Unió Europea (UE) "vol dir que es pot avançar en les negociacions amb una base sòlida".

"El Parlament ha pres la històrica decisió de donar suport a la voluntat del poble britànic i votar a favor d'un projecte de llei que dóna certesa i claredat de cara a la nostra retirada de la UE", ha indicat al seu comunicat, segons ha informat el diari local 'The Guardian'.

"Malgrat que queda més per fer, aquesta decisió significa que podem avançar en les negociacions amb una base sòlida, i seguim demanant als parlamentaris de tots els partits del Regne Unit que treballin junts per donar suport a aquesta legislació clau", ha recalcat May.

Noticias relacionadas

contador