ep interior del palacio de la bolsa a 30 de agosto de 2022 en madrid espana
Marta Fernández Jara - Europa Press

La borsa espanyola ha obert aquest dilluns la sessió amb un toc de campana per l'educació financera. El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha ressaltat que "l'educació financera també té una vessant macroeconòmica, perquè el fet que els ciutadans prenguin decisions responsables és fonamental per garantir l'estabilitat financera".

BME se suma així a la celebració del Dia de l'Educació Financera i a la iniciativa Finances per a tothom, impulsada per la CNMV i el Banc d'Espanya des del 2008. L'acte, que s'ha celebrat a la Borsa de Barcelona, ​​forma part de la iniciativa Ring the Bell For Financial Literacy, promogut per IOSCO i WFE, en què participaran més de 70 borses a tot el món al llarg d'aquesta setmana.

Javier Hernani, conseller delegat de BME, ha reiterat el compromís de BME amb l'educació financera. "Com més gran sigui la cultura financera d'una societat, millors decisions d'inversió prendran els seus ciutadans, cosa que repercuteix favorablement en el bon funcionament dels mercats financers i en la marxa de l'economia en conjunt", ha destacat.

A més del Toc de Campana, BME celebra el Dia de l'Educació Financera amb una sèrie de webinars organitzats per Institut BME, sota el títol Educació per a unes finances més segures.

El centre formatiu de BME ha impartit classes a més de 132.000 persones des de la creació. Recentment ha anunciat la signatura d´un acord de col·laboració amb la Borsa Mexicana de Valors per col·laborar en Educació Financera. Per la seva banda, Braindex, el portal de formació financera 100% en línia llançat l'any passat per BME, ja compta amb 44 cursos de diferents nivells sobre Mercats i Productes Financers, Divulgació, Tecnologia i Regulació aplicada al sector.

Noticias relacionadas

contador