ep sede del banco de espana
EUROPA PRESS - Archivo

Les entitats financeres espanyoles han concedit ja 1,19 milions de moratòries hipotecàries i no hipotecàries als afectats per la crisi del coronavirus, amb un saldo viu pendent d'amortització de 45.003 milions d'euros, segons les dades publicades aquest dilluns pel Banc d'Espanya.

Aquesta informació inclou tant les moratòries hipotecàries i les de préstecs sense garantia hipotecària que va aprovar el Govern al seu pla de mesures per mitigar l'impacte de la Covid-19, com els acords sectorials complementaris a la iniciativa legal.

Quant a les moratòries hipotecàries del Govern, al tancament de juliol s'havien rebut 267.763 sol·licituds, de les quals s'han donat curs a 221.053, el saldo viu pendent del qual d'amortització és de 19.57 milions d'euros.

Mentrestant, s'han registrat 438.496 peticions en el marc de la moratòria legislativa dels contractes de crèdit sense garantia hipotecària, de les quals s'han tramitat 374.962, amb un saldo pendent d'amortització dels préstecs suspesos de 2.790 milions d'euros.

Per part seva, les sol·licituds de moratòries sectorials, complementàries a les del Govern han arribat a 674.334 peticions, de les quals s'ha donat curs a 594.780. El saldo pendent d'amortització dels préstecs suspesos és de 22.256 milions d'euros.

Per als tres tipus de moratòria, la gran majoria de deutors beneficiaris i avalistes, més del 70%, són assalariats. Quant als autònoms, els principals sectors beneficiaris dels tres tipus de moratòria són el comerç, l'hostaleria i altres serveis, seguits a una certa distància d'activitats professionals, científiques i tècniques, transport i construcció.

Aquests sectors d'activitat representen conjuntament més del 75% del total de moratòries per a autònoms a les quals s'ha donat curs fins avui.

NOVES MORATÒRIES PER AL TURISME I EL TRANSPORT

A principis de juliol, es van aprovar dues noves moratòries legislatives: per al sector turístic i per al sector del transport públic de mercaderies i discrecional de viatgers amb autobús. Les dades traslladades pel Banc d'Espanya constaten que el nombre de sol·licituds i concessions en aquests dos nous tipus de moratòries és "molt inferior".

En particular, el nombre de sol·licituds de moratòria legislativa per al sector turístic se situava en 96, de les quals s'havia donat curs a 22 (que suposen un saldo pendent d'amortització de 8,4 milions d'euros).

Per part seva, les sol·licituds de moratòria legislativa referida al transport ascendien a 123, havent-se donat curs a 90. Aquestes concessions suposen un saldo pendent d'amortització de 8,4 i 9,8 milions d'euros, respectivament.

Noticias relacionadas

contador