ep la presidenta de la airef cristina herrero en la comision para la reconstruccion del congreso
CONGRESO

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) ha empitjorat les seves previsions per a enguany i estima que el dèficit públic arribarà al 14,4%. A més, creu que Espanya sofrirà una caiguda de l'ocupació equivalent a temps complet d'entre el 10,7% i el 12,8%. Quant al Producte Interior Brut (PIB) creu que tancarà 2020 amb una caiguda d'entre el 10,1% i el 12,4% en funció de la durada de l'epidèmia i d'un possible rebrot.

Així es desprèn de l'Informe sobre l'Execució Pressupostària, Deute Públic i regla de despesa 2020, les dades de la qual s'han conegut aquest dijous. En ell, l'AIReF augura un creixement de l'economia espanyola d'entre el 5,2% i el 5,8% per a 2021. No obstant això, com ja vam avançar en aquest mitjà, espera una recuperació "incompleta i moderada" per la persistència de les mesures de distanciament social, per l'elevada participació a l'estructura productiva de les activitats amb més interacció social, la temporalitat de l'ocupació i una demografia empresarial amb més participació de pimes "més vulnerables" a les dificultats de finançament.

Així mateix, l'autoritat recorda que enguany els objectius sobre el compliment dels objectius d'estabilitat, deute i regla de despesa per a 2020 s'han vist "superats per la crisi, la qual cosa ha impossibilitat que pugui informar sobre el seu compliment", desplaçant el focus de l'anàlisi des del càlcul de probabilitats de compliment cap a l'avaluació de les previsions de dèficit i deute.

Noticias relacionadas

contador