• Els jutges del Tribunal Suprem han fallat en contra de les reclamacions Govern de May amb vuit vots a favor i tres en contra
theresa-may-pourrait-declencher-le-brexit-sans-passer-par-un-vote-du-parlement

L'altra gran cita de la jornada d'aquest dimarts, amb permís de tot el que vagi fent i dient Donald Trump, ha arribat des de Regne Unit. El Tribunal Suprem britànic s'ha pronunciat a favor que el Govern del país ha de comptar amb l'aprovació del Parlament per poder activar l'Article 50 del Tractat de Lisboa i iniciar així el procés de sortida de la Unió Europea.

El Suprem ha fallat en contra de les pretensions del Govern i l'obligarà a consultar al poder legislatiu

Les expectatives dels mercats i dels inversors s'han confirmat. El Tribunal Suprem ha fallat en contra de les pretensions del Govern i l'obliga a consultar al poder legislatiu. "Els inversors es mantindran atents a la sentència, ja que aquesta pot servir per moderar la posició del Govern de Londres", assenyalen els experts de Link Anàlisi.

La decisió del Suprem marca l'inici d'un període potencialment tumultoso de disputes legals per al Govern britànic, recalca CNBC. "El Tribunal Suprem estarà disposat a emetre un veredicte unànime a causa de la importància política del cas", va dir en CNBC Larissas Brunner, analista del think-tank Oxford Analytica.

A més, segons la sentència del Suprem, May també requerirà el consentiment parlamentari de les assemblees escocesa i galesa. Donada l'aclaparant oposició d'Escòcia al Brexit, el resultat segurament aniria en contra del Govern. De fet, una crisi constitucional seria el resultat més probable, assenyala una nota de Deutsche Bank també recollida per CNBC.

Segons Reuters, el mercat dóna un 90% de possibilitats que la Justícia es decanti del costat dels demandants que han portat la seva causa davant l'alt tribunal britànic i freni els plans de May En aquest cas, les esperances estan del costat que el Brexit es retardi en el tràmit parlamentari i, pel que fa a la lliura, s'estima que podria repuntar fins a la regió dels 1,25 - 1,26 dòlars, segons analistes d'ING consultat per l'agència.

Noticias relacionadas