• "El creixement econòmic d'Espanya és sòlid"
  • Considera que la separació és "una aventura extremadament costosa"
rajoy espana puigdemont cataluna portada
BOLSAMANIA

El banc privat suís Julius Baer ha afirmat en un informe que Espanya creixerà per sobre del 3% malgrat "el soroll polític" de Catalunya, ja que el creixement econòmic és "sòlid". Sobre la independència d'aquesta comunitat, l'equip d'anàlisi del banc apunta que és improbable.

Julius Baer assenyala que Catalunya està pressionant la seva sort, però que no s'independitzarà, perquè hi ha "obstacles polítics, constitucionals i, el més important, econòmics". D'aquesta manera, els analistes assenyalen que tot i que Catalunya és una comunitat forta a Espanya per la seva indústria, la tensa situació del deute públic fa que la separació sigui "una aventura extremadament costosa".

Amb la independència hi hauria un crèdit més baix, no hi hauria transferències fiscals ni lliure accés al mercat de la Unió Europea. A més, apunta que no tindrien accés a l'euro, fet que suposa una economia "prohibitivament alta", cosa que suposaria l'èxode d'empreses o almenys de les seves respectives seus socials.

Els analistes del banc suís reiteren que, tot i el soroll de fons polític a Catalunya, la confiança empresarial espanyola es manté bé. Per la qual cosa esperen que el PIB espanyol creixi un 3,1% el 2017.

Noticias relacionadas

contador