• S'espera que mantingui el ritme de gradual normalització de la política monetària
  • El consens anticipa que pujarà els interessos el proper 21 de març
ep jerome powell juracargonuevo presidentela fed
FEDERAL RESERVE

Jerome H. Powell ha jurat aquest dilluns el càrrec com a president de la Reserva Federal dels EUA, el banc central nord-americà, on recull el testimoni deixat per Janet Yellen, que s'ha incorporat al Brookings Institution, el 'think tank' sense ànim de lucre especialista en investigacions sobre polítiques públiques socioeconòmiques.

Powell, que amb anterioritat al seu nomenament formava part del consell de governadors de la Fed, té per davant un mandat de quatre anys com a president del banc central dels EUA. La seva presa de possessió ha coincidit amb la major correcció a Wall Street des de 2016.

El president dels EUA, Donald Trump, va anunciar el passat 2 de novembre la seva intenció de nominar com a nou president de la Fed, rebutjant així la possibilitat d'un segon mandat de Janet Yellen, designació que va ser confirmada el passat 23 de gener pel Senat.

Powell, de 64 anys, ha donat suport al mandat de Yellen, que va pilotar el desmuntatge de les mesures extraordinàries aplicades per la Fed durant la crisi, incloent-hi cinc pujades entre desembre de 2015 i desembre de 2017, per la qual cosa s'espera que el seu mandat aposti per mantenir el ritme de gradual normalització de la política monetària, amb una primera pujada durant la reunió de la Fed del proper mes de març.

El nou president del banc central és un advocat llicenciat per la Universitat de Georgetown i va ser soci de la companyia de capital privat The Carlyle Group. També va treballar en el Tresor nord-americà sota la presidència de George Bush a la dècada de 1990, on assumia responsabilitats relacionades amb institucions financeres i el mercat de deute del Tresor.

Noticias relacionadas

contador