ep bandera de japon
EUROPA PRESS - Archivo

El producte interior brut (PIB) del Japó va registrar una contracció durant el primer trimestre de l'any d'un 0,9% en comparació amb els tres mesos immediatament anteriors, quan la tercera economia mundial havia retrocedit un 1,9% a conseqüència de l'impacte advers de la pujada de l'IVA i els tifons, la qual cosa confirma l'entrada en recessió tècnica del país nipó per primera vegada des de 2015.

Segons les dades del Govern japonès, entre gener i març, el consum privat va registrar una caiguda trimestral del 0,7%, i la inversió privada residencial es va desplomar un 4,5%. Mentrestant, la demanda del sector públic es va mantenir estable.

Per part seva, les exportacions van registrar una caiguda del 6% durant el primer trimestre, i les importacions van baixar un 4,9%.

En dades anualitzades, el PIB del Japó va registrar durant el primer trimestre de 2020 una contracció d'un 3,4%, després d'experimentar una caiguda del 7,3% al quart trimestre de 2019.

"La forta caiguda de la producció durant el primer trimestre suggereix que la propagació del virus ja havia suposat un cop significatiu a l'activitat econòmica al març, amb el pitjor per arribar al segon trimestre", adverteix Tom Learmouth, analista de Capital Economics, per a qui l'evolució de l'economia japonesa entre abril i maig ha estat "molt pitjor".

En aquest sentit, la consultora apunta que el PIB del Japó al segon trimestre de 2020 podria arribar a caure un 12% i només recuperar-se parcialment durant el tercer trimestre, amb un repunt del 7%, a conseqüència de la relaxació de les mesures de confinament i del tancament de negocis, encara que el temor a una nova onada de contagis a la tardor frena la recuperació de la despesa dels consumidors.

Noticias relacionadas

contador