ep archivo   isabel schnabel miembra del comite ejecutivo del bce
BCE - Archivo

El Banc Central Europeu (BCE) ha de fer més perquè la inflació torni a situar-se en l'objectiu del 2%, tot i esperar veure el ple efecte de les mesures que ha pres fins ara, segons Isabel Schnabel, membre del Comitè Executiu.

Schnabel va afirmar dimarts que, després de les pujades de 375 punts bàsics aplicades des de l'estiu passat, és convenient aplicar pujades de tipus d'interès més reduïdes. Les pujades d'un quart de punt continuaran permetent que els costos de finançament arribin a nivells prou restrictius, va afegir.

"La inflació, especialment la subjacent, segueix sent massa alta", va dir Schnabel a Frankfurt. "Pujarem els tipus d'interès amb total determinació fins que hi hagi senyals que la inflació subjacent també està caient de manera sostinguda", va indicar.

Schnabel també va dir que és poc probable que hi hagi retallades de les taxes d'interès en un futur proper.

El BCE va incrementar tipus en 25 punts bàsics a la reunió de la setmana passada, encara que la presidenta del banc central, Christine Lagarde, es va afanyar a advertir que aquest increment menor als 50 punts bàsics d'anteriors reunions no significa que estiguin pausant la pujada de tipus. "Encara queda molt camí per recórrer", va remarcar.

Per part seva, Philip Lane, economista en cap del BCE, ha declarat aquesta setmana que en aquests moments la inflació encara conserva "molt impuls". Tot i això, ha indicat que espera que es produeixi "molta desinflació més endavant aquest any", tot i que ha subratllat que encara no.

Noticias relacionadas

contador