• Rajoy ha confirmat que el substitut de Guindos s'anunciarà la setmana que ve
ep irene garrido secretariaestadoeconomiaapoyola empresa
EUROPA PRESS

El Govern busca un candidat per a ministre d'Hisenda. La marxa de Luis de Guindos al Banc Central Europeu (BCE) deixa la cartera lliure. I en aquestes travesses sona Irene Garrido, actual secretària d'Estat d'Economia. Una possibilitat que la pròpia Irene Garrido descarta, "Rajoy elegirà el millor candidat, ha donat mostres en triar De Guindos al novembre de 2011 que sap triar".

Garrido ha assegurat que és un privilegi "dirigir la Secretaria d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa". Aquest mateix dijous en una entrevista a Telecinco, Mariano Rajoy ha confirmat que el substitut de Guindos s'anunciarà la setmana que ve. D'altra banda, el president de Govern ha assegurat en qualsevol cas que la persona escollida encara no ho sap. "D'això tingui la total certesa, no puc ser més clar", ha afegit. "A Rajoy li correspon la decisió i ha donat mostres en triar De Guindos al novembre de 2011 que sap triar". "Segur que la persona escollida farà una bona tasca al Ministeri d'Economia", ha remarcat.

La secretària d'Estat d'Economia ja va avançar aquesta postura durant un esmorzar organitzat per Executive Forum la setmana passada, durant el qual assegurava que "en absolut" no es veu com ministra. Irene Garrido assenyala en aquest sentit que Mariano Rajoy prendrà la decisió adequada sobre el proper ministre d'Economia, "com ja va fer el 2011, quan va apostar per Luis de Guindos", matisa.

Irene Garrido també ha valorat la situació de Bankia durant la seva roda premsa sobre la comptabilitat nacional corresponent al quart trimestre. "Cal trobar el moment indicat per a la venda de l'accionariat de Bankia", ha indicat. Unes paraules que va realitzar el president de l'entitat assegurant que "tenim constància que hi ha una gana important al mercat", assegurava durant la presentació del seu Pla Estratègic per a 2018-2020.

D'altra banda, preguntada sobre la vaga feminista del proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona, Garrido ha dit que treballarà aquesta jornada, si bé ha assenyalat que respecta "totalment" les persones que assisteixin a la vaga. "Jo vaig a treballar, respecte totalment a les persones que assisteixen a la vaga. Hi ha algunes que ho fem amb total respecte a les quals decideixen assistir", ha apuntat. A més, ha dit no tenir constància sobre si el Ministeri d'Economia prepara un manifest per a aquest dia.

Noticias relacionadas

contador