ep tienda ikea
Frank Rumpenhorst/dpa

IKEA ha anunciat aquest dijous un pla d'expansió i transformació a Espanya que preveu una inversió de 150 milions d'euros durant els propers tres anys i la creació de 750 llocs d'ocupació directes.

Aquest pla s'emmarca dins de l'estratègia global de la companyia d'obrir nous formats de botiga al centre de les ciutats.

Seran 30 ciutats arreu del món les que acolliran aquests nous punts de contacte amb diferents formats de proximitat, entre les quals, Madrid i Barcelona.

El pla d'inversió de la companyia inclou també una inversió en la millora d'instal·lacions i serveis i l'impuls de formats ja existents, com els IKEA Dissenya.

A més, la companyia ja està destinant part dels seus recursos a incrementar la capacitat logística de les botigues per adaptar-les a una nova realitat, que requereix agilitat i una major capil·laritat que asseguri el lliurament a una xarxa més extensa de punts de recollida, amb un impacte positiu sobre el medi ambient.

Aquest nou full de ruta és resultat de l'aposta del grup suec per Espanya, segons assenyala en un comunicat, un mercat que valora pel seu "fort potencial de creixement i expansió".

IKEA cerca ser més accessible i assequible, per així donar resposta a necessitats que s'han vist accentuades en el context Covid: un menor nivell adquisitiu, espais més petits, un alt interès per la sostenibilitat i la digitalització i la necessitat de reforçar el canal online i logístic.

IKEA GOYA

La primera fita del pla anunciat per la multinacional nòrdica per a Espanya és que la botiga urbana de Serrano, a Madrid, es traslladarà a la seva botiga a Goya al mes d'agost. D'aquesta manera, IKEA podrà oferir en un mateix punt tot el seu assortiment, responent a les necessitats dels seus clients en aquests primers anys d'experiència multicanal, amb unes 1.000 referències per a compra directa i fins a 6.000 per encàrrec.

A més, s'ampliarà l'oferta de serveis amb la planificació i assessorament per part d'especialistes amb formació específica en interiorisme i decoració, i s'oferirà també el servei de Clic&Collect per a tot l'assortiment.

El projecte, que suposa una inversió de 800.000 euros, es materialitzarà en una obra de reforma i reacondicionament de l'actual botiga, que s'iniciarà cap a mitjan aquest mes i que durarà al voltant d'un mes. Durant aquesta, la botiga seguirà oberta, ja que els treballs es realitzaran per fases a les seves tres plantes diferenciades.

Noticias relacionadas

contador