ep maria jesus montero ministrahacienda ensesioncontrol 20180709112701
EUROPA PRESS

El Govern opina el contrari que la banca: un impost al sector no encarirà el crèdit. La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha rebutjat que la nova figura impositiva que l'executiu de Pedro Sánchez posarà en marxa vagi a encarir el crèdit i ha afegit que aquest tipus de declaracions per part de la banca són "un clàssic" quan es planteja una cosa així, però" no tenen sentit".

En una entrevista a Canal Sur TV recollida per Europa Press, la ministra ha indicat que en aquest sector "hi ha marge" per a una mesura en aquest sentit i ha assegurat que el sector bancari "aporta menys comparativament que la resta del sector empresarial".

La ministra ha destacat la necessitat d'adaptar la fiscalitat a la nova societat sorgida del procés de globalització, als reptes tecnològics i a la digitalització. "No es tracta de pujar impostos als ciutadans", ha afirmat.

Així, ha assegurat que "moltes revolucions no han estat contemplades per l'actual espai fiscal" i cal treballar perquè "aquells que no tenen prevista en la seva fiscalitat la seva contribució, ho puguin fer", alhora que, a més, s’"elimina la competència deslleial", ja que "moltes empreses tradicionals entenen que paguen més impostos que els sectors emergents".

En aquest sentit, ha assenyalat a les grans empreses tecnològiques, perquè "totes les transaccions tecnològiques tinguin la seva repercussió en la recaptació d'impostos", l’anomenada 'taxa Google', i el sector bancari, que "aporta menys comparativament que la resta del sector empresarial".

Alhora, ha cridat a recuperar la pedagogia sobre la fiscalitat davant "la sensació que aquesta no és justa", sobretot en el cas de les grans empreses. Així, ha indicat que el seu departament està treballant amb l'objectiu que "el que més té, sigui el que pagui".

Finalment, ha assenyalat com ha estat de ben rebuda la proposta d'aconseguir deduccions per a les empreses que eliminin la bretxa salarial entre homes i dones o col·loquin dones en llocs de responsabilitat. "Hauria de ser un comportament instal·lat", ha indicat la ministra, que ha afirmat que "les conquestes feministes arribaran a l'últim racó" amb aquest govern socialista.

Noticias relacionadas

contador