• El Ministeri d'Hisenda tutelarà setmanalment les operacions financeres de l'Ajuntament de Madrid
montoro carmena madrid portada
BOLSAMANIA

El Ministeri d'Hisenda ha enviat aquest dimarts una notificació a l'Ajuntament de Madrid en què comunica que assumirà un control setmanal dels comptes públics del consistori. Aquesta decisió es produeix pel fet que l'Ajuntament "no ha reconduït la tònica de despesa, comprometent de forma reiterada el compliment de la regla de despesa", segons informa l'organisme que dirigeix ​​Cristóbal Montoro en un comunicat que recull El País.

El Ministeri d'Hisenda tutelarà setmanalment les operacions financeres de l'Ajuntament de Madrid després que la setmana passada rebutgés per tercera vegada el Pla Econòmic i Financer (PEF) presentat pel Govern de Manuela Carmena i entengués que segueix incomplint la regla de despesa.

Davant d'aquest incompliment reiterat de la Llei d'Estabilitat Pressupostària, el ministeri ha aplicat les mesures de sanció previstes als articles 25 i 26. El Govern local de Manuela Carmena va incomplir el sostre de despesa fixat a la Llei d'Estabilitat des del seu primer any de govern, el 2015, en uns 17 milions d'euros. L'any següent, el 2016, el govern de Carmena va sobrepassar aquest límit en 234 milions, una cosa similar al qual Hisenda calcula que el consistori gasti aquest any.

Mitjançant una carta, el secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya Romero, va traslladar la setmana passada a l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que un cop analitzat el PEF s'observava que partís d'una "premissa errònia" i és que per determinar el sostre de despesa dels anys s'ha pres com a base "la despesa executada el 2016 malgrat haver excedit el màxim legal".

Així, des d'Hisenda subratllen que la proposta de PEF del Govern local preveu una despesa per als anys 2017 i 2018 que excedeix el límit en un import de 238.025.715,54 euros i 243.586.509,71 euros, respectivament. Fernández de Moya Romero recordava l'alcaldessa que la sendera de despesa de l'Ajuntament ha d’"acomodar-se al marc legal definit" a la Llei d'Estabilitat Pressupostària.

Noticias relacionadas

contador