ep la ministra de hacienda maria jesus montero durante una rueda de prensa tras el consejo de
EUROPA PRESS/R.Rubio.POOL - Europa Press

El Ministeri d'Hisenda ha anunciat aquest dijous que la presentació de les liquidacions dels nous impostos a les transaccions financeres i serveis digitals, anomenats comunament com taxes 'Tobin' i 'Google', s'ha ajornat. Segons informa Europa Press, la data s'endarrerirà fins al dissabte 16 de gener, quan entren en vigor aquestes taxes.

A l'octubre de 2020, el Ple del Senat va aprovar dos projectes, la llei de l'Impost sobre Determinats Serveis Digitals ('taxa Google') i l'Impost sobre les Transaccions Financeres ('taxa Tobin'). Hisenda va preveure que la mesura entrés en vigor el gener de 2021, però, no ha estat possible.

El retard es deu a la nova proposta d'ampliar el termini de les figures tributàries per falta de temps. Així mateix, servirà per facilitar als contribuents el compliment de les noves obligacions fiscals. Aquesta mesura no afectarà la seva entrada en vigor ni a la previsió dels ingressos que generarà. Hisenda calcula que els dos tributs suposaran un ingrés de 1.800 milions d'euros.

En aquest sentit, el Ministeri d'Hisenda està estudiant l'aprovació dels reglaments que regeixen els dos impostos que, segons informen, esperen aprovar-los pròximament. La taxa 'Tobin' serà mensual, es confiava que iniciés la seva activitat el proper 22 de febrer sobre les activitats del mes de gener i així successivament fins a acabar-lo.

No obstant això, davant l'ajornament de les primeres liquidacions, la data s'ha fixat entre els dies 10 i 20 d'abril. En aquesta primera presa de contacte, es treballarà sobre els mesos de gener, febrer i març, agrupant la liquidació en tres mesos. Després d'això, la liquidació és mensual i es presentarà entre els dies 10 i 20 de cada mes.

Noticias relacionadas

contador