ep caja cobrar cobro cobrando trabajador trabajando camarero bar autonomo consumo cafeteria precios
EUROPA PRESS - Archivo

Els autònoms que han sol·licitat la prestació especial per cessament d'activitat amb motiu de la situació provocada per la crisi del coronavirus ascendeixen a 500.000, segons les dades donades aquest dijous pel ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá. A Espanya hi ha 3,2 milions d'autònoms.

A aquesta prestació s'hi poden acollir tots els autònoms obligats a tancar per l'estat d'alarma, o en cas que la seva facturació el mes anterior al qual se sol·licita la prestació es vegi reduïda, almenys, en un 75% en relació amb la mitjana de facturació del semestre anterior, i sense que hagin de cursar baixa ni a Hisenda ni a la Seguretat Social.

Aquesta mesura, exclusiva per a autònoms, s'estableix amb caràcter excepcional i amb una vigència limitada a l'entrada en vigor del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, fins a l'últim dia del mes en què finalitzi aquest estat d'alarma.

En un dia en què s'han conegut les dades de l'atur i l'afiliació a la Seguretat Social, Escrivá també ha informat que el sector dels autònoms és on menys s'han produït caigudes en aquest sentit, amb 40.877 afiliats menys, una caiguda de l'1,25%. "Al 2008-2009 la destrucció d'ocupació d'autònoms va ser molt més intensa", ha dit.

D'altra banda, el ministre ha assegurat que s'estan rebent "quatre vegades més peticions d'ajornament de quotes a la Seguretat Social per a empreses i autònoms que en un període normal".

Noticias relacionadas

contador