ep app de la agencia tributaria para hacer la declaracion de la renta hacienda
GESTHA - Archivo

El Ministeri d'Hisenda comença a retornar des d'aquest divendres els diners de les declaracions amb resultat a retornar de la Campanya de la Renda 2019, que va arrencar dimecres passat amb un augment superior al 40% en la confecció i lliurament dels esborranys enmig de l'estat d'alarma declarat per la crisi sanitària del Covid-19.

Precisament Hisenda ha considerat "especialment important" mantenir els terminis de la campanya en les circumstàncies actuals derivades de la pandèmia perquè els contribuents puguin rebre les seves devolucions com més aviat millor, començant aquest mateix divendres, l'endemà passat de l'inici de la campanya.

En aquest sentit, prop del 70% de les declaracions surten a retornar, i les que surten a ingressar només es comencen a pagar a final de Campanya, el mes de juny. A més, prop del 88% de les declaracions es fan per Internet, recorden des d'Hisenda.

Fins a les 19.00 hores d'ahir, dijous, els contribuents van presentar 1,48 milions de declaracions només els dos primers dies de campanya, la qual cosa suposa un 42% més que l'any passat, segons les últimes dades facilitades per l'Agència Tributària.

D'aquestes, gairebé 1,5 milions declaracions, gairebé un 9%, unes 134.000, es van presentar a través de l''app' de l'Agència Tributària, un augment del 53% respecte al mateix període de la campanya de l'any passat.

Aquest increment de declaracions presentades podria estar motivat per les actuals circumstàncies de confinament de bona part de la població, a conseqüència de l'estat d'alarma decretat per la crisi del Covid-19, i per un interès per una devolució ràpida en els casos de les declaracions que resultin a retornar davant la necessitat de liquiditat per l'impacte econòmic derivat de la pandèmia.

La Campanya de la Renda i Patrimoni de 2019 va començar aquest dimecres per a la presentació per Internet, i es prolongarà fins al dia 30 de juny, amb millores de l''app' i una simplificació del sistema d'identificació. La presentació per atenció telefònica a través del pla 'Le Llamamos' començarà el pròxim 7 de maig i l'atenció presencial el 13 de maig.

L'Agència Tributària espera que la campanya d'enguany sumi 21,03 milions de declaracions, la qual cosa suposa un augment del 1,6% (335.000 més), de les quals 17,54 milions seran individuals (+3,2%) i 3,49 milions conjuntes (-5,6%).

De les més de 20 milions de declaracions, 14,56 milions donaran dret a devolució, un 0,5% més, per un import de 10.686 milions d'euros, un 1,5% menys, mentre que 5,51 milions sortiran amb resultat a ingressar, un 3,1% més, per import de 12.798 milions, un 6,7% més.

Noticias relacionadas

contador