ep archivo   el vicepresidente del bce luis de guindos
BCE - Archivo

Luis de Guindos, vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), ha avançat aquest dimecres que es durà a terme una millora de les perspectives macroeconòmiques, ja que la recuperació de 2021 està sent més intensa del que s'esperava.

A més, ha dit que els indicadors avançats "són positius", que la recuperació de l'economia europea durant el segon trimestre ha estat "molt intensa" i que està previst que segueixi així durant la segona meitat de 2021.

L'exministre espanyol ha explicat també, durant una entrevista a El Confidencial que "l'evolució econòmica el 2021 està sent millor del que esperàvem i això es reflectirà en les projeccions que seran públiques durant els pròxims dies". Les previsions seran publicades, en principi, el 9 de setembre quan finalitzi la reunió de política monetària.

D'altra banda i sense fer al·lusió a cap país, ha indicat que aquells estats amb major ràtio de deute/PIB que la mitjana de la Unió Europea hauran de dur a terme un "esforç més gran" per corregir el sobreendeutament amb un "pla creïble". Entre els països es troba Espanya, la ràtio de la qual s'ha situat al 122,1% durant el segon trimestre.

Pel que fa a la modificació de l'objectiu d'inflació del BCE, el vicepresident del BCE ha recalcat que encara que s'hagi admès l'increment de preus pugui situar-se per sobre del 2% de manera temporal, el BCE no és "com la Reserva Federal". "No acceptem la compensació d'inflació", ha assegurat.

contador