le temps d un plafonnement du prix du gaz russe est venu dit von der leyen 20220905180920

Greenpeace ha anunciat aquest dijous que portarà la Comissió Europea davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per la inclusió del gas fòssil i l'energia nuclear a la llista d'inversions sostenibles de la UE. Ha pres aquesta decisió després de rebutjar Brussel·les la sol·licitud formal de l'organització ecologista per abandonar el rentat verd o 'greenwashing' del gas fòssil i l'energia nuclear.

"Lluitarem contra aquesta falsa etiqueta verda als tribunals. Estudiarem la resposta de la Comissió, però el seu immens cinisme sobre els combustibles fòssils i l'energia nuclear és pur rentat verd, i podem provar-ho. Els mateixos contaminadors que Ursula von der Leyen vol premiar amb una etiqueta sostenible són els responsables de moltes de les terribles dificultats que enfronta la gent avui dia, com ara l'augment dels preus i l'emergència climàtica”, ha assenyalat la responsable de la campanya de Finances Sostenibles de Greenpeace, Ariadna Rodrigo.

Per part seva, Raquel Montón, responsable de l'àrea d'Incidència Política de Greenpeace Espanya, ha recalcat que "el govern espanyol s'ha mostrat contrari a la inclusió del gas i la nuclear a la taxonomia, però a diferència d'altres governs com l'austríac o d'organitzacions com Greenpeace que intenten defensar als tribunals els seus arguments, el govern espanyol no s'ha sumat de moment a aquestes causes".

L'organització mediambiental presentarà el proper mes d'abril una demanda davant el TJUE, i recorda que el govern austríac també demandarà la Comissió Europea pel rentat verd del gas i l'energia nuclear.

contador