ep el ministre dagricultura pesca i alimentacio luis planas
El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas Pool

El reial decret permetrà contractar entre 75.000 i 85.000 treballadors

MADRID, 7 (EUROPA PRESS)

El Govern central flexibilitzarà la contractació de temporers per la manca de mà d'obra que ha provocat la crisi sanitària del coronavirus i permetrà contractar desocupats, que continuaran cobrant la prestació d'atur, i col·lectius d'immigrants.

D'aquesta manera, el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un reial decret, que estarà en vigor fins el 30 de juny, que recull diverses mesures per garantir la producció de les properes campanyes agrícoles, entre les quals la de la fruita de pinyol.

En concret, la norma permet compatibilitzar la prestació d'atur, el subsidi agrari o una renda agrària amb les tasques del camp, de la mateixa manera que renovar i facilitar els permisos de treball o de residència a col·lectius d'immigrants o joves estrangers d'entre 18 i 21 anys.

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha precisat que queden exclosos d'aquest decret els treballadors vinculats a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) aplicat pel coronavirus o per la disminució d'una activitat vinculada per compte d'altri.

contador