cbeurozona4

Les previsions que maneja Goldman Sachs per als propers dos anys pronostiquen que l'economia de la zona euro creixerà a un ritme més ràpid que la dels Estats Units. Així, l'entitat estima per a la zona euro un increment del Producte Interior Brut (PIB) del 4,4% per al 2022 i del 2,5% el 2023, mentre que per als EUA calcula que aquest indicador se situarà al 3,5% i al 2,2%, respectivament.

Segons les declaracions de Sven Jari Stehn, economista en cap per a Europa de Goldman, a CNBC, el panorama al Vell Continent amb la situació del coronavirus i l'expansió d'òmicron és "desafiant", encara que creu que el "cop" és més manejable en comparació amb el 2021. És per això que sosté que la regió "té espai per créixer".

La principal diferència entre els Estats Units i Europa és la política governamental, tal com diu el directiu de Goldman Sachs. Després de l'aprovació dels Fons Next Generation de la Comissió Europea el 2020, el 2021 han començat a arribar les primeres partides, sempre condicionades a reformes clau del sistema. No obstant això, els plans bilionaris de Joe Biden no estan encara aprovats i hi ha dubtes sobre la seva implementació. "Després que les negociacions sobre la Llei Build Back Better s'estanquessin a finals de l'any passat, la perspectiva de la legislació fiscal és particularment incerta", diuen des de l'entitat.

Aquesta notícia arriba un dia després que Axa IM publiqués les seves previsions sobre el creixement de l'economia. Per al 2022, estimen que la zona euro tindrà un increment del PIB del 3,9%, mentre que el 2023 s'alentirà fins al 2,1%.

En canvi, als EUA s'espera que la seva economia avanci a un ritme menor en comparació de la zona de l'euro a finals d'aquest any, al 3,5%, mentre que avançarà el Vell Continent al proper, en créixer un 2,7%.

Tot això mentre òmicron se segueix expandint per tot el món. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit que a Europa s'espera que la meitat de la població es contagiï de la nova variant en 6-8 setmanes. També ha informat que els països de la regió van registrar 7 milions de nous casos durant la primera setmana de gener.

contador