Espana_Tormenta

El banc d'inversió Goldman Sachs ha alertat que la incertesa que viu Espanya després de les eleccions de Catalunya i les generals del 20 de desembre tindrà un impacte en l'economia i afectarà la recuperació.

L'entitat nord-americana opina en un informe del qual es fa ressò Efe que els problemes per a la formació de Govern afectaran la confiança de les empreses i els consumidors, la qual cosa alterarà les previsions econòmiques del país.

En una anàlisi centrada en la conjuntura econòmica europea, assegura, per al cas espanyol, que, per ara, el 2016 continuarà en un «punt mort» polític. Goldman Sachs explica que el resultat del 20-D impedeix ara com ara investir un nou executiu, ja que el PP no té els suports suficients i la reivindicació d'un referèndum a Catalunya impossibilita que Podem pacti amb el PSOE.

Així doncs, creuen que a escala nacional hi haurà unes segones eleccions si la coalició de partits «amb mentalitat similar» que ha proposat el president en funcions del Govern, Mariano Rajoy, no es materialitza.

«La situació encara és més complicada per les dificultats per formar un nou Govern a Catalunya després de les eleccions regionals del setembre», expressen els experts del banc d'inversió nord-americà, segons publica Efe.

ALTRES PROBLEMES A EUROPA

Goldman Sachs també veu «vulnerabilitats» a la resta de països del Vell Continent, com Grècia, França, Alemanya o el Regne Unit.

El banc nord-americà creu que la crisi dels refugiats a Alemanya pot accelerar la caiguda de la confiança dels votants en la cancellera, Angela Merkel, crisi que també pot afectar Grècia, on continuen els problemes amb les reformes econòmiques i el nivell d'endeutament.

Pel que fa a França, els economistes de Goldman assenyalen el descontentament popular per la immigració, que ha provocat un gran creixement dels suports al Front Nacional.

Al Regne Unit, el gran problema és el possible referèndum per decidir la continuïtat del país a la Unió Europea.

contador