ep el presidente de caixabank jose ignacio goirigolzarri 20240322113803
EUROPA PRESS

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha reclamat aquest divendres a la Junta General d'Accionistes que es dugui a terme un procés de consolidació fiscal de les finances públiques "creïble, sostenible i amb vocació de ser complert".

  • 4,92€
  • -0,24%

En la seva intervenció, el president del banc ha volgut posar un èmfasi especial a la situació monetària del país pel que fa a la consolidació fiscal de les finances públiques assenyalant la importància de reduir l'endeutament públic.

Així mateix, en aquest discurs ha posat de manifest els resultats de l'entitat que han assolit els 4.816 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 53,9% respecte a l'any anterior.

"Gràcies a aquests resultats, la nostra rendibilitat sobre fons propis, el ROE, que és la millor manera de mesurar la rendibilitat, es recupera notablement i arriba al 13,2%, aconseguint un nivell normalitzat després de més de sis anys de tipus d'interès negatius", ha assenyalat.

Pel que fa a la ràtio de solvència CET1, ha marcat nivells del 12,4%. El de cobertura de liquiditat (LCR) se situa al 215% segons Goirigolzarri, "una extraordinària fortalesa en un entorn amb tanta incertesa com l'actual".

Així mateix, ha volgut esmentar els resultats atorgats per les diferents agències de ràting. Ha destacat la recent millora de la seva qualificació per part de Moody's que, aquesta mateixa setmana, incrementava la seva valoració emissor a llarg termini fins a A3.

D'aquesta manera, el president ha anunciat que aquests resultats han conduït al Consell d'Administració a proposar a aquesta Junta General d'Accionistes la distribució d'un dividend brut per acció en efectiu de 39,19 cèntims d'euro, que serà abonat en un únic pagament a partir del 3 d'abril en el cas de l'aprovació dels accionistes.

Aquesta quantitat és un 70% superior al dividend del 2022. Aquest dividend suposa el 60% del benefici net consolidat de l'exercici, cosa que està en línia amb la política de dividends aprovada l'any passat, consistent en una distribució en efectiu d'entre el 50% i el 60% del benefici net consolidat.

Goirigolzarri també ha volgut parar esment en com al tancament del 2023 el grup, segons informa, va estar a les portes d'assolir la xifra d'un bilió d'euros en termes de volum de negoci, xifra que "espero que aconseguirem durant aquest exercici".

"El 2024 serà un any molt important per a CaixaBank. És l'any en què tancarem el nostre Pla Estratègic 2022-2024. Un pla amb uns objectius inicials molt ambiciosos, però que, gràcies a l'esforç de tot l'equip de CaixaBank, la confiança que ens dipositen els nostres clients i el suport de tots vostès, senyores i senyors accionistes, els puc anunciar que estem en el camí de superar-los", ha conclòs el president de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador