ep archivo   logo de caixabank 20240311143403
CAIXABANK - Archivo

Els experts de JP Morgan han augmentat la valoració de CaixaBank fins als 5,55 euros per acció des dels 5,20 euros anteriors i han reiterat el seu consell de neutral. A més, han situat el banc en 'vigilància positiva' pel fet que esperen bons resultats al primer trimestre.

  • 4,88€
  • -0,89%

"Col·loquem CaixaBank a 'creditwatch positiu' de cara als seus resultats del primer trimestre (30 d'abril), ja que veiem un risc a l'alça que superi les estimacions, gràcies al positiu moment del benefici per acció (BPA)", expliquen en un informe publicat aquest dimarts.

En aquest sentit, han revisat a l'alça la previsió de BPA per al 2024 un 9,4%, fins als 0,74 euros per acció i en un 8,7% per al 2025, fins als 0,68 euros.

"Les revisions positives dels beneficis procedeixen principalment del marge net d'interessos (NII), ja que la corba de tipus s'ha desplaçat cap amunt, el creixement dels préstecs s'està recuperant i la beta dels dipòsits continua sent baixa", argumenten.

Sobre el 2026, afirmen que "les taxes més baixes, una beta més gran de dipòsits i una compressió del diferencial d'actius podrien afectar el NII el 2026".

I encara que assenyalen que la valoració de CaixaBank "és justa" després dels forts guanys que ha registrat a les últimes setmanes, consideren que "hi ha avantatges a curt termini" per apostar per les seves accions, malgrat que segueixen sent "cautelosos amb el sector bancari" en general.

Noticias relacionadas

contador