josé ignacio goirigolzarri (bankia resultados)
Alberto Sánchez

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, no està massa convençut amb l'ingrés mínim vital que ha aprovat el Govern de Pedro Sánchez. Espera que aquesta mesura "no caigui en allò que els economistes en diuen 'el parany de la pobresa'", i considera que és "complexa en termes de definició i d'implementació, perquè hem d'incentivar la incorporació de la gent al mercat de treball i hem d'evitar que això doni lloc a una economia submergida".

Així ho ha indicat aquest dimarts en una entrevista a la Cope, en la qual també ha parlat de la derogació de la reforma laboral que vol dur a terme l'Executiu central. Segons ha dit el banquer, una esmena a la totalitat de la reforma laboral no està justificada en cap cas, i menys ara. Creu que és un debat innecessari en aquests moments, i per això ha aprofitat per a recordar alguns dels valors d'aquesta mesura.

En concret, ha assenyalat que va ajudar a "la creació de més de tres milions de llocs de treball" i "la figura dels ERTO, que està jugant un paper fonamental en aquests moments". Ara bé, ha remarcat que si la idea és fer canvis en aquesta legislació laboral, caldrà tenir en compte que "hem de pensar en una reforma pensant en el futur i que ha de fer-se en un marc de diàleg social".

I d'altra banda, sobre el paper de la banca durant la crisi del coronavirus, Goirigolzarri ha assegurat que "avui dia té capital i liquiditat i està en disposició de fer costat a l'economia durant els pròxims tres trimestres en aquesta sortida de la crisi". Una tasca, ha recordat, que s'ha aconseguit "gràcies al Banc Central Europeu".

El president de Bankia creu que "la banca, en aquesta crisi, està jugant un paper extraordinàriament important des de dos punts de vista: en primer lloc mantenint la normalitat de les operacions, la banca ha estat un servei essencial. I en segon lloc, està jugant i ha de continuar jugant, un paper molt important en el finançament de les famílies i les empreses espanyoles", ha dit.

Goigolzarri considera que "les decisions que s'han pres fins ara han anat en la direcció correcta", però una altra cosa serà que "a mesura que passi el temps" calgui "canviar l'enfocament". "Haurem de passar d'un enfocament macro a un micro, que és de suport als diferents sectors, perquè cadascun té les seves característiques i les seves necessitats, i per a definir-les cal comptar amb els que en saben d'això: els empresaris".

El banquer ha defensat la figura de l'empresari perquè "són les persones que realment en saben i els que creen ocupació", i ha recordat que el seu paper durant l'anterior crisi "va ser un exemple impressionant de generació de riquesa i ocupació".

Noticias relacionadas

contador