fmi georgieva entendue mercredi par le conseil d administration selon des sources

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, va dir aquest dimecres en una entrevista amb Reuters que el panorama de l'economia mundial s'ha "enfosquit significativament" des de l'abril i que no pot descartar una possible recessió mundial al proper any, atesos els elevats riscos.

Georgieva va anticipar que l'FMI rebaixarà a les pròximes setmanes la previsió d'un creixement econòmic mundial del 3,6% per al 2022 per tercera vegada aquest any, i va afegir que els economistes de l'entitat encara estan ultimant les noves xifres.

S'espera que l'FMI publiqui la seva estimació actualitzada per al 2022 i el 2023 a finals de juliol, després de retallar la seva previsió en gairebé un punt percentual a l'abril. Cal recordar que l'economia mundial va créixer el 6,1% el 2021.

"Les perspectives des de la nostra última actualització a l'abril s'han enfosquit significativament", va afirmar la directora gerent de l'FMI a l'entrevista, citant una propagació generalitzada de la inflació, una alça substancial de les taxes d'interès, una desacceleració del creixement econòmic de la Xina i l'escalada de sancions relacionades amb la guerra de Rússia a Ucraïna.

"Serà un 2022 dur, però potser un 2023 encara més dur", va advertir. "Els riscos d'una recessió han augmentat per al 2023", va afegir.

Noticias relacionadas

contador