ep el presidente de la patronal ceoe antonio garamendi en una foto de archivo
Juan Manuel Serrano Arce - Europa Press

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, considera que "és indignant que el Govern trafiqui amb el mercat laboral amb finalitats polítiques per una votació al Parlament sobre l'estat d'alarma", en referència a l'acord entre l'Executiu i EH Bildu per derogar la reforma laboral.

Assegura que en la CEOE tots pensen que "és incomprensible" i que "no era necessari" el pacte que, a més, és "gravíssim" en l'actual situació econòmica "quan el que cal és protegir l'ocupació". Així s'ha expressat en una entrevista publicada a El Mundo, i afegeix que l'acord "crea un problema greu per a les empreses i per als treballadors, que no saben ara què els passarà. Barrejar això amb l'estat d'alarma com ho han fet no té sentit".

Quant al diàleg social que s'ha mantingut aquestes últimes setmanes, i que estava previst que continués, Garamendi diu que "està en suspens fins que expliquin el que hi ha", per la qual cosa "de moment és clar" que a Moncloa no torna. "No ens podíem imaginar que saltaria pels aires el diàleg social per un acord parlamentari".

Respecte a la qüestió de derogar la reforma laboral de 2021, el president de la CEOE opina que el que provocarà serà que caigui "la T (dels ERTO) i passar a ERO, perquè si les empreses no saben quina serà la legislació que hi haurà a Espanya d'aquí a uns mesos, la inseguretat jurídica que es genera és total".

"NO HAN VIST UNA EMPRESA EN SA VIDA"

La mateixa idea ha transmès en una entrevista també aquest divendres a la COPE, en la qual ha afirmat que derogar de manera íntegra la reforma laboral pot provocar que molts ERTO es converteixin en ERO. És a dir, que molts treballadors acabin en les cues de l'atur "per la incertesa al món empresarial".

No obstant això, assenyala que la CEOE vol seure a la taula per parlar, "però no si el de davant té les cartes marcades. Uns et diuen de manera cristal·lina que això és una reforma total, uns altres el contrari, i això crea incertesa en el món empresarial".

Garamendi ha insistit en les greus conseqüències que tindria derogar la reforma laboral, i creu que "no són conscients de què estan parlant, perquè en molts casos alguns no han vist una empresa en sa vida". Això sí, ha agraït que almenys la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, "un cap assenyat al Govern", hagi defensat que aquest debat ara mateix és absurd.

Noticias relacionadas

contador