ep el presidente de francia emmanuel macron
Tobias Hase/dpa - Archivo

El primer ministre francès, Édouard Philippe, va anunciar aquest dijous un pla estatal per al sector turístic, afectat per la crisi del coronavirus, que mobilitzarà 18.000 milions d'euros de les arques públiques entre ajudes directes, préstecs garantits i exoneracions fiscals.

"És un esforç sense precedents per a ajudar a un sector capdavanter de l'economia francesa", va indicar el cap del Govern després d'un comitè interministerial dedicat al turisme, com informa Efe.

Va assegurar que bars, restaurant i hotels romandran tancats al país almenys fins a juny, però es va comprometre a revisar la seva situació la setmana del 25 de maig, i es va mostrar convençut que "els francesos podran anar-se'n de vacances enguany". En aquest sentit, el primer ministre va animar els francesos a començar a fer reserves per a juliol i agost i va assegurar que les organitzacions d'empresaris turístics s'han compromès a retornar-les íntegrament en cas que la pandèmia impedeixi dur a terme aquests viatges.

Philippe va recordar que el turisme genera gairebé el 8% del PIB francès, genera uns 2 milions d'ocupacions directes i indirectes i està sent un dels més afectats per la COVID-19, que ha provocat ja a França més de 27.000 morts i 140.000 contagis.

Per afrontar les conseqüències més urgents, el cap del Govern va assegurar que les empreses turístiques podran recórrer a les mesures d'atur parcial (ERTO) almenys fins a setembre, que les exoneracions fiscals aconseguiran els 2.000 milions i que s'incrementaran els crèdits garantits per l'Estat. A això s'hi sumarà un pla d'inversió directa de 1.300 milions d'euros d'inversions estatals en el sector per garantir que el rellançament del sector, quan sigui possible, es desenvolupi en les millors condicions.

Noticias relacionadas

contador