cbcharles evans sh11

El president de la Reserva Federal de Chicago, Charles Evans, ha reconegut sentir certa aprensió davant de la possibilitat que el banc central nord-americà estigui pujant els tipus d'interès amb massa rapidesa en l'intent d'aturar la inflació galopant.

En declaracions al programa Squawk Box Europe, de CNBC, Evans ha dit aquest dimarts que segueix sent "cautelosament optimista" pel que fa que l'economia nord-americana pugui evitar una recessió, sempre que no es produeixin noves pertorbacions externes.

La Fed va apujar els tipus d'interès 75 punts bàsics a la reunió de la setmana passada que ha estat el tercer augment consecutiu d'aquesta proporció. Alhora, ha indicat que seguirà elevant els tipus molt per sobre del rang actual del 3-3,25%.

Preguntat pel temor dels inversors davant del fet que la Fed no estigui esperant prou per avaluar adequadament l'impacte de les pujades de tipus d'interès, Evans va respondre: "Bé, estic una mica nerviós exactament per això".

"Hem portat a terme tres pujades de 75 punts bàsics seguides i es parla de més per arribar a aquest 4,25%-4,5% a finals d'any... No estàs deixant gaire temps per analitzar cada publicació mensual", ha afegit Evans.

Noticias relacionadas

contador