evanscharl

El president de la Reserva Federal de Chicago, Charles Evans, considera que els tipus d'interès hauran de romandre prou alts com per desaccelerar l'economia. Les taxes continuaran pujant fins a finals d'aquest any i principis del proper, segons ha avançat.

Durant una conferència a l'Associació Nacional d'Economia Empresarial pronunciada aquest dilluns, Evans ha indicat que espera que la taxa de referència dels fons federals del banc central augmenti una mica més del 4,5% a principis del 2023 i després romangui en aquest nivell durant un temps.

Així mateix, el banquer central també creu que aquest augment de tipus, juntament amb el programa continu de la Fed de reduir els 8,8 bilions de dòlars en tinences d'actius, restringirà el creixement econòmic i suavitzarà el mercat laboral.

Durant el seu darrer conclave monetari del setembre, el banc central nord-americà va elevar els interessos un 0,75% per tercera reunió consecutiva, per situar el preu dels diners als EUA al 3%-3,25%, màxims des del 2008. A més, va anticipar més pujades d'entre l'1% i l'1,25% per a finals d'any, fins al 4%-4,5%, i va assenyalar que els interessos es mantindran a nivells del 4,6% al llarg del 2023.

"El nostre ritme ràpid d'augment de les taxes ha accelerat la nostra arribada a una postura tan restrictiva", ha afirmat. En aquest sentit, ha justificat el ritme tan ràpid de pujades que han experimentat els tipus d'interès al·legant que eren massa baixos.

Tot i això, ha mostrat la seva preocupació davant les possibles conseqüències que aquest ràpid enduriment monetari pugui comportar a l'economia nord-americana. “Excedir també és costós, i hi ha una gran incertesa sobre com de restrictiva s'ha de tornar la política”. "Això dona una gran importància a l'estratègia d'arribar a un lloc on la política pugui planificar per descansar i avaluar dades i desenvolupaments".

Pel que fa al mercat laboral, ha indicat que s'ha tornat menys optimista que més treballadors ingressin al mercat laboral, cosa que redueix la possibilitat que la Fed pugui disminuir la pressió sobre els salaris sense desaccelerar la demanda amb unes taxes d'interès més altes.

Evans ha defensat la feina duta a terme per la Reserva Federal, ja que l'economia actualment està registrant “un augment generalitzat de les pressions inflacionistes que la política monetària ha d'abordar”. Sense taxes d'interès més altes per desaccelerar la despesa, la contractació i la inversió, “la inflació baixarà una mica, però no a prop del nostre objectiu del 2%”, ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador