ep bandera de espana en la plaza de colon durante el primer dia del luto oficial por los fallecidos
Joaquin Corchero - Europa Press - Archivo

Espanya, l''aneguet lleig' per al Fons Monetari Internacional (FMI). L'organisme ha revisat a la baixa la seva previsió del PIB per al nostre país, que 'només' rebotarà un 5,9% aquest any, 1,3 punts menys del previst a l'octubre.

Així consta a l'actualització de l'Informe de Previsions Econòmiques Globals publicat aquest dimarts per l'organisme, que revisa a l'alça la projecció del creixement de l'economia global, fins al 5,5% el 2021. No surt tan ben parada l'Eurozona, per la qual també passa la tisora ​​i preveu que només reboti un 4,2% aquest any.

De tornada a Espanya, la institució presidida per Kristalina Georgieva espera, a més, un rebot del 4,7% de la nostra economia per 2022, dues dècimes per sobre del previst en un primer moment. La nostra és la segona major rebaixa efectuada per l'FMI, només per darrere de la d'Itàlia, a la qual han retallat 2,2 punts per deixar-la en un rebot del 3% aquest 2021.

Si mirem l'any 2020, l'FMI estima que la contracció econòmica d'Espanya sigui de l'11,1% respecte al 12,8% anticipat a l'octubre de l'any passat. A més, els de Georgieva han reparat en l'elefant a la sala reconeixent que la nova soca de la Covid-19 se suma als rebrots com una font de preocupacions addicional per a l'organisme.

contador