ep maletas turistas
GVA

Espanya va rebre el juliol 9,9 milions de visitants internacionals, un 1,3% menys que durant el mateix mes de l'any passat, segons les dades provisionals de l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest descens es deu a la caiguda de dos dels principals països emissors de viatgers al país: Regne Unit i Alemanya.

En l'acumulat dels set primers mesos de l'any, el nombre de turistes que van arribar a Espanya va augmentar un 1,9%, fins a fregar els 48,1 milions.

De gener a juliol, el Regne Unit, amb 10,4 milions de turistes, es va mantenir com el primer mercat emissor, amb un 1,6% menys respecte al mateix període de 2018. El va seguir Alemanya, amb 6,5 milions de turistes i un increment del 2,2%, i França, amb 6,1 milions de visitants, un 1,2% menys.

Els turistes estrangers que van visitar Espanya el juliol es van gastar 11.980 milions d'euros, un 2% més

Catalunya és la primera destinació principal dels turistes estrangers arribats a Espanya, amb gairebé 11,3 milions de visitants, un 1,5% més que durant els set primers mesos de 2018. A continuació figuren les Balears, amb gairebé 7,9 milions (+0,2%) i Canàries, amb més de 7,6 milions de turistes (-3,5%).

Quant a la despesa, els turistes estrangers que van visitar Espanya el juliol es van deixar 11.980 milions d'euros, un 2% més que durant el mateix mes de 2018, amb la qual aquest indicador va sumar dotze mesos consecutius a l'alça. La despesa mitjana per turista durant el setè mes de l'any va ser de 1.212 euros, amb un repunt anual del 3,4%, mentre que la despesa mitjana diària va créixer un 4,9%, fins als 160 euros.

Aquest any la despesa va sumar 52.360 milions d'euros, un 3,3% més que entre gener i juliol de l'any passat, segons l'enquesta de despesa turística Egatur publicada aquest dilluns per l'INE.

Noticias relacionadas

contador