ep archivo   sede de la comision europea en bruselas
EUROPA PRESS - Archivo

Espanya va ser, entre les grans economies de la Unió Europea (UE), on el sentiment econòmic més va caure al novembre. Segons les dades de l'indicador de sentiment econòmic (ESI), elaborat per la Comissió Europea, les expectatives d'empreses i consumidors sobre l'economia van empitjorar tant a la zona euro com a tota la UE.

En concret, es va registrar una caiguda d'1,1 punts a tots dos. Així, l'indicador de sentiment econòmic es va situar als 116,5 punts a la UE i als 117,5 punts a la zona de l'euro. Per la seva banda, l'indicador d'expectatives d'ocupació es va col·locar a 115,6 punts, la cota més alta des del gener del 2018, millorant en 1,4 punts a la UE i en 1,7 a la zona euro.

"L'increment abrupte de les infeccions de la Covid en alguns països i el fantasma de la reintroducció de mesures de contenció relacionades sembla haver impactat ja en els resultats de l'enquesta, especialment entre els consumidors", ha destacat la Comissió Europea.

Per països, va millorar a França (3 punts), Itàlia (0,9) i Polònia (0,5), mentre que va baixar a Espanya (2,6), Països Baixos (2,1) i Alemanya (1,7).

Entre les raons per les quals va pujar l'indicador sobre expectatives d'ocupació hi ha la millora dels plans d'ocupació al sector serveis, el comerç al detall i la construcció. De la seva banda, va caure la confiança dels consumidors.

contador