brexit mx

Empreses espanyoles amb interessos al Regne Unit i la Unió Europea han mostrat una "gran preocupació" pel 'Brexit' i han reclamat als governs i equips negociadors que avancin de manera "urgent" en els acords comercials per dissipar la incertesa d'aquest procés.

Aquesta és una de les principals conclusions de l'estudi 'Brexit Ambition', realitzat per la Cambra de Comerç britànica a Espanya amb la col·laboració de Ketchum Public Affairs i Herbert Smith Freehills. Segons l'informe, els empresaris creuen que no se'ls està tenint en compte en les negociacions que faran efectiva la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Per això, els empresaris espanyols han demanat al Govern que hi hagi "un flux constant d'interlocució amb el sector empresarial" i que defensi un acord "el més favorable possible" per a les empreses espanyoles.

L'estudi també reflecteix espais d'optimisme a la classe empresarial espanyola, que han comportat l'impuls de projectes de 'comerç electrònic' en algunes empreses per intentar arribar a nous mercats i consolidar la seva presència en altres.

El conseller delegat de Ketchum Public Affairs, José Ramón Caso, ha afirmat que els empresaris estan lamentant que l'actual esquema negociador per fases que ha establert la Unió Europea hi "ha afegit més incertesa".

Segons les companyies, les principals preocupacions transversals entre sectors econòmics són els nous aranzels que es podrien crear, les barreres duaneres, la divergència reguladora i la dificultat de moviment de treballadors en projectes transfronterers.

A més, per afrontar aquest canvi econòmic, el sector empresarial ha demanat que s'estableixi un període de transició per adaptar-se al nou context comercial, regulador, laboral i polític entre els dos espais.

Noticias relacionadas

contador