• El percentatge d'augment és el més gran des de 2011
  • Sense tenir en compte l'impacte de retribucions extraordinàries, l'increment mitjà del segon trimestre va ser del 3,4%
3757745857 ea6cb98cf8 o
Pixabay

La pujada salarial mitjana pactada col·lectivament a Alemanya durant el segon trimestre va arribar al 3,8% respecte al mateix període de l'any anterior, segons ha informat l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis), cosa que representa l'increment més des que van començar a recopilar dades el 2011.

Durant el primer trimestre, els sous pactats, que inclouen el salari base, així com també bonificacions, havien augmentat un 2,8%.

Les majors pujades van correspondre a la mineria, on els ingressos pactats van augmentar un 7,4% interanual, mentre que al sector manufacturer la pujada va ser del 4,1%. Per contra, al sector hostaler l'alça es va limitar al 0,9% i al comerç, a l'1,1%.

L'oficina estadística alemanya va indicar que, sense tenir en compte l'impacte de retribucions extraordinàries, l'increment mitjà del segon trimestre va ser del 3,4%, el major repunt des del segon trimestre de 2015.

D'altra banda, la taxa d'inflació d'Alemanya durant el segon trimestre es va situar als l'1,7%.

Noticias relacionadas

contador