europacbeconomia33

El PMI manufacturer de la zona de l'euro s'ha mantingut als 58 punts al desembre, sense canvis respecte al novembre i en línia amb les previsions del consens del mercat. Això, segons l'informe realitzat per IHS Markit, conclou que les cadenes de subministrament han atenuat la seva crisi, ja que els terminis mitjans de lliurament s'han allargat al ritme més lent des del febrer.

Tot i això, les condicions econòmiques del sector manufacturer han continuat decebent i el creixement de la producció no ha registrat canvis respecte al novembre, que va ser el segon més feble des del juliol del 2020.

Tot i que les taxes d'inflació de les matèries primeres i els preus cobrats han disminuït, es mantenen entre les més ràpides mai observades.

Les dades desglossades indiquen que els fabricants de béns de consum han registrat el repunt més lent de tota la crisi econòmica del sector industrial i que els productors de béns intermedis i d'inversió han tingut lleugeres millores.

Per països, el PMI manufacturer d'Alemanya al desembre ha caigut fins als 57,4 punts des dels 57,9 punts. Les previsions de consens esperaven que es mantingués sense canvis. Pel que fa al de França, ha pujat fins als 55,6 punts, enfront dels 54,9 de novembre, sent el creixement més feble de la zona de l'euro.

Itàlia ha liderat l'alça d'aquest indicador a tota la zona euro, tot i que el ritme d'expansió s'ha alentit. Ha arribat als 62 punts. En canvi, Espanya ha caigut fins als 56,2 punts des dels 57,1.

"Encara que la millora que es va obtenir només va ser marginal a causa de l'escassetat d'insums, les congestions portuàries i els problemes de transport encara en apogeu, les dades de l'índex PMI van revelar que els estocs de compres van augmentar a una taxa rècord de l'estudi al desembre". Cal esperar que aquest increment aporti un respir molt necessari als programes de producció a molt curt termini, que s'han vist restringits per l'escassetat d'insums, però les darreres dades de l'enquesta van mostrar que el creixement de la producció es va mantenir moderat en general i sense canvis des del novembre", comenta Joe Hayes, economista sènior d'IHS Markit.

Noticias relacionadas

contador