bandera espana portada

El PMI manufacturer espanyol ha caigut als 56,2 punts al desembre des dels 57,1 punts anteriors i en línia amb el que preveia el consens del mercat, xifra que suposa el seu creixement més lent des del febrer.

El sector s'ha continuat expandint al llarg de l'últim mes del 2021, encara que les dificultats per a les compres d'insums i la inflació han frenat el creixement, segons IHS Markit. Amb aquest context, les societats s'han afanyat a tenir provisions, cosa que ha provocat una xifra rècord de compres de matèries primeres.

Tot i això, ho han fet en un entorn de preus molt alt, amb repunts de la inflació pujats per l'energia i els talls a la cadena de subministrament. De fet, els terminis de lliurament s'han estès una mica més, deixant-ho en una situació una mica més greu.

Tot i l'alentiment, la pressió de capacitat persisteix, amb un augment de la cartera de comandes, contribuint a un modest augment d'ocupació gràcies, també, a la millora de la confiança.

"L'escassetat d'insums va limitar en certa mesura les capacitats productives, i les empreses es van continuar esforçant per proveir-se de matèries primeres i reforçar les existències en la mesura del possible. Aquesta compra anticipada de béns probablement exacerbeix la pressió sobre les cadenes de subministrament, ja sotmeses a tensió”, comenta Paul Smith, director econòmic d'IHS Markit.

Noticias relacionadas

contador