ep produccion bmw i7 en la planta de dingolfing alemania
TOM KIRKPATRICK

Els preus industrials d'Alemanya es van disparar a l'agost al ritme més alt des que hi ha registres. Segons les dades de l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis), van pujar el 45,8% interanual. La raó principal de l'augment és l'evolució dels preus de l'energia.

En una comparació amb el mes anterior, els preus van augmentar un 7,9% a l'agost, i també va ser el creixement mensual més alt des que va començar l'enquesta.

A més, en part com a conseqüència de les pujades dels preus de l'energia, els béns intermedis (+17,5%), els béns de capital (+7,8%) i els béns de consum duradors i no duradors (10, 9% i 16,9%) també van augmentar significativament.

Els preus de l'energia a l'agost van ser de mitjana un 139% més alts que al mateix mes de l'any passat. En comparació amb el juliol, aquests preus van augmentar un 20,4%. Els increments en el preu de l'electricitat van ser els que van impactar més en la taxa de variació interanual de l'energia, amb un augment del 174,9%.

Per la seva banda, els productes derivats del petroli van ser un 37% més cars que a l'agost del 2021, però en comparació amb el juliol del 2022 els preus van caure un 3,2%.

Excloent-ne l'energia, els preus industrials van pujar un 14% respecte a l'agost del 2021 (+0,4% en comparació amb el juliol del 2022).

Noticias relacionadas

contador