ep alemania
PIXABAY

L'índex de sentiment econòmic alemany s'enfonsa encara més al setembre, fins a -61,9, enfront de -55,3 d'agost, i per sota també del que s'esperava, segons les dades publicades pel Centre de Recerca Econòmica Europea (ZEW), cosa que confirma un sentiment majorment pessimista per als propers mesos.

Per part seva, l'índex de condicions econòmiques ha registrat un -60,5 enfront de l'anterior -47,6. Mentrestant, les perspectives econòmiques d'Alemanya han estat deteriorades significativament, fins a -60,7 punts.

"Amb l'avaluació igualment més pobra de la situació actual, les perspectives per als propers sis mesos s'han entelat encara més", comenta el president de ZEW, Achim Wambach, que afegeix que "la perspectiva de colls d'ampolla energètics a l'hivern fa que les expectatives per a gran part de la indústria alemanya siguin encara més negatives".

La confiança dels inversors a Alemanya "va romandre deprimida al final del tercer trimestre, d'acord amb la caiguda del Sentix informada anteriorment. Aquesta imatge és coherent amb el deteriorament de les perspectives econòmiques i els vents en contra del creixement i la confiança de cara al hivern", assenyalen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Tot i això, consideren que "és probable que sigui massa pessimista en comparació amb el recent repunt dels actius de risc, vinculat a la caiguda dels preus del gas i, pel que sembla, a les notícies de l'èxit d'Ucraïna al camp de batalla. "No és gens clar per a nosaltres que qualsevol d'aquests dos vents de cua es mantingui, però a aquest ritme, les mesures de confiança de la inversió haurien de millorar lleugerament al començament del quart trimestre", expressen.

Noticias relacionadas

contador