• Durant gener, la major contribució a l'avanç dels preus va provenir del sector serveis
ropa abrigos

L'avanç dels preus de l'Eurozona ha registrat una frenada durant els seus primers passos durant aquest exercici, caient un 0,9% al gener, i situa la taxa interanual a l'1,3%. Així ho relata l'informe de l'Índex de Preus al Consum (IPC) del mes de gener, publicat per Eurostat aquest divendres. Els resultats compleixen per tant les previsions que marcava el mercat per la dada.

Les menors taxes d'inflació van ser les de Xipre, que repeteix amb una dada negativa, aquest mes del -1,5%; Grècia (0,2%) i Irlanda (0,3%). Per la seva banda, els majors ascensos es van produir a Lituània i Estònia (ambdós amb un 3,6%) i Romania (3,4%). En comparació amb desembre de 2017, la taxa interanual va caure en 21 Estats membres, es va mantenir estable en un i va pujar en sis.

La mayor contribución al avance de los precios provino del crecimiento de los servicios (+0,56 puntos porcentuales), seguido de comida, alcohol y tabaco (+0,39 pp), energía (+0,22 pp) e idustria no energética (+0,15 pp).

Por su parte, el avance subyacente de los precios cayó un 1,7% en enero respecto al mes anterior, situando el índice sin alimentos ni energía en el 1% interanual para el primer mes de 2018.

Noticias relacionadas

contador