chine xi jinping appelle a l unite lors d une rare visite au xinjiang 20221016111717

La Xina ha publicat aquest dilluns els PMI manufacturer i serveis del mes d'octubre, que han caigut en els dos casos per sota de 50 (nivell que marca el límit entre expansió i contracció) i que han incomplert el previst també en els dos casos.

El PMI manufacturer es contrau fins a 49,2 des de 50,1 (enfront de l'estimació de 50,0) i el PMI no manufacturer cau fins a 48,7 des de 50,6 (enfront del 50,2 estimat).

El PMI compost ha quedat així per sota de 50 (nivell que marca la diferència entre contracció i expansió), en 49,0 des de 50,9.

"La Xina no va complir amb les expectatives del PMI manufacturer i de serveis; els dos índexs PMI van caure per sota de 50, a la zona de contracció a l'octubre a causa de les restriccions de Covid a les principals ciutats. Moltes ciutats encara estan lidiant amb les mesures de bloqueig i Xi Jinping s'ha assegurat d'emfatitzar que continuarà lluitant contra el virus", escriu Ipek Ozkardeskaya, analistes sènior de Swissquote Bank.

"El PMI manufacturer oficial va registrar un retrocés en la producció, les noves comandes i la cartera de comandes. La caiguda de la producció actual, de 51,5 a 49,6, es pot atribuir a factors temporals. Però la caiguda de les noves comandes, a 48,1 des de 49,8, indica una debilitat sostinguda i que l'estímul encara no s'ha filtrat als sectors manufacturers", expliquen els economistes de Pantheon.

"La important caiguda del PMI no manufacturer va ser impulsada pels seus dos components, els serveis i la construcció. El PMI de serveis va baixar a 47,0 des de 48,9. L'augment dels tancaments la vigília del XX Congrés del Partit Comunista ha arrossegat els sectors de consum intern, com el comerç al detall, el transport per carretera, el transport aeri, l'allotjament, la restauració, l'arrendament i els serveis empresarials”, detallen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador