ep comercio minorista

Els minoristes europeus, obligats a traslladar els costos elevats als consumidors, temen una desacceleració resultant en les vendes. Per ara mostren un exercici operatiu sòlid gràcies a la forta demanda dels consumidors, però la inflació s'està menjant els estalvis i això pot ser que experimentin una pressió als marges.

Així ho recull un informe d'S&P Global Ratings, en què s'analitzen les perspectives dels minoristes enmig del deteriorament de les condicions macroeconòmiques mundials, la incertesa geopolítica més gran i la inflació persistent.

"Si bé els minoristes a Europa han suportat i superat en gran mesura les dificultats de la pandèmia, continuen enfrontant restriccions i interrupcions a la cadena de subministrament, i estan traslladant aquests costos operatius i d'insums més alts als consumidors", apunta l'agència .

Els resultats del primer trimestre del 2022 i de final d'any del 2021 dels minoristes europeus mostren un exercici operatiu sòlid gràcies a la forta demanda dels consumidors, fins i tot enmig de preus a l'alça, que se sustenta en gran mesura en els estalvis de les llars.

Però l'augment del cost de productes bàsics, com el combustible, l'energia i els aliments, i la pujada dels tipus d'interès han començat a afectar les llars d'ingressos mitjans i baixos i la confiança dels consumidors. Davant d'això, S&P Global Ratings espera "que els minoristes i els restaurants experimentin una pressió als marges i una major volatilitat en les seves línies principals durant els propers trimestres, a mesura que els consumidors redueixin gradualment les seves despeses discrecionals i es tornin més conscients de les preus davant la caiguda dels ingressos reals".

contador