theresa-may-brexit-ue

Els ministres del govern del Regne Unit han mantingut en secret converses sobre els seus plans d'endarrerir el Brexit fins a vuit setmanes, segons ha informat aquest dimarts el diari britànic The Telegraph.

El retards posposaria la sortida del Regne Unit del bloc el 24 de maig. Fins ara, tenia previst abandonar la Unió Europea el 29 de març.

Els ministres esperen que la Unió Europea accepti un "termini addicional" de dos mesos després de la data establerta en el cas que l'acord entre la primera ministra britànica, Theresa May, sigui aprovat pel Parlament per proporcionar un temps addicional per a la legislació necessària, segons el diari.

May viatjarà aquest dijous a Brussel·les per dir als líders del bloc que han d'acceptar els canvis legalment vinculants als acords fronterers irlandesos del Brexit o enfrontar-se a la possibilitat d'una sortida de la Unió Europea sense acords.

Londres i Brussel·les discuteixen sobre si es pot canviar l'actual acord del Brexit assolit el novembre, la qual cosa augmenta la possibilitat que la sortida del Regne Unit del bloc es retardi.

Noticias relacionadas

contador