• Aquest dimecres arrenca el XIX Congrés del Partit Comunista (PCX)
0cb796

Àsia arrenca la setmana en verd. Els mercats del continent tanquen la jornada amb pujades després de conèixer l'índex de preus al consum de la Xina de setembre. Aquesta dada ha repuntat un 1,6%, respecte al mateix mes de l'any anterior, dues dècimes menys que a l'agost, quan l'alça havia estat de l’1,8% interanual.

En comparació amb el mes precedent, els preus al setembre van experimentar un augment del 0,5%. L'oficina estadística de la Xina també ha publicat aquest dilluns els índexs de preus al productor, que mesura la inflació a nivell majorista i al setembre va patir una alça interanual del 6,9%, per sobre dels 6,3% que esperaven els analistes de Reuters.

Dins el territori xinès, les borses han reaccionat de manera mixta. A Hong Kong, l'índex Hang Seng s'ha revalorat un 0,9%. Mentre que a la Xina continental, Xangai ha retrocedit un 0,23% i el Compost de Shenzhen perd un 0,7%.

A més, la setmana serà intensa a la Xina. El proper 18 d'octubre arrenca l'esdeveniment polític més important dels últims cinc anys amb l'inici del XIX Congrés del Partit Comunista (PCX), del qual han de sortir importants canvis en el lideratge i un reforçament de la figura del secretari general i president del país, Xi Jinping.

Al Japó, el Nikkei va pujar per novena jornada consecutiva. Els inversors buscaven estendre els seus guanys després que l'índex de referència toqués un nou màxim de 21 anys durant l'última sessió. El principal índex nipó es va revalorar un 0,65%. També serà intensa la setmana al 'País del sol naixent', ja que aquest 22 d'octubre celebra la seves eleccions anticipades. Les enquestes donen com a favorit a la coalició liderada pel primer ministre japonès, Shinzo Abe.

D'altra banda, el Kospi sud-coreà es revalora aquest dilluns un 0,22%. L'índex s'ha vist reforçat per les pujades dels fabricants d'acer i els minoristes: Posco repunta un 5,69%, Hyundai Steel es revalora un 2,39% i Amorepacific puja un 4,61%. A Austràlia, l’ASX 200 va pujar un 0,56%, amb el subíndex de materials augmentant un 1,51%. El protagonista de la jornada ha estat Rio Tinto amb una revaloració del 3,43%.

Noticias relacionadas

contador