• La incertesa sobre la futura relació entre Rússia i els EUA també va reduir la puntuació de l'Eurozona
merkel trump

Alemanya mira preocupada cap al Pacífic. La confiança dels inversors alemanys ha caigut considerablement a l'abril per la incertesa que el conflicte comercial entre els Estats Units i la Xina llança sobre el panorama de l'economia alemanya. En concret, el resultat de l'índex ZEW ha caigut 13,3 punts per situar-se en negatiu (-8,2 punts) per primera vegada des de juliol de 2016 i molt per sota de la mitjana històrica d'aquest índex (23,5 punts). La xifra és encara pitjor pel que fa a la publicació del Centre Europeu de Recerca Econòmica (ZEW) de febrer, des d'on cau 26 punts.

"Les raons d'aquest descens estan fonamentades en el conflicte comercial internacional amb els Estats Units i la situació actual de la guerra de Síria. El descens significatiu de la producció, de les exportacions i de les vendes al detall d'Alemanya durant el primer trimestre del 2018 tenen també un impacte negatiu en el desenvolupament econòmic futur", va explicar el president del ZEW, Achim Wambach.

La confiança dels inversors a l'Eurozona també es va reduir, 11,5 punts concretament, per caure fins a la xifra dels 1,9 punts durant el quart mes de l'any. Els factors que expliquen aquest comportament de l'índex per al total del bloc monetari són els mateixos que per a Alemanya, amb el conflicte al Pacífic i la incertesa de la futura relació entre els EUA i Rússia per la guerra de Síria ocupant la ment dels inversors.

Noticias relacionadas

contador