economiaeeuuportada2

Els EUA va crear l'agost 163.000 llocs de treball al sector privat, tal com ha assenyalat l'informe d'ADP d'ocupació. Una xifra més baixa que els 217.000 llocs de treball que es van crear el juliol. La creació de llocs de treball a l'agost està molt per sota dels 190.000 llocs de treball que estimaven els analistes de Reuters.

Així mateix, la xifra de llocs de treball creats també està per sota dels 206.000 llocs de treball creats de mitjana durant els últims tres mesos. Agost va registrar una forta caiguda en la contractació en petites empreses. Tot i això, els autors de l'informe assenyalen que el mercat laboral "segueix sent fort".

"Encara que vam veure una petita desacceleració en el creixement de l'ocupació, el mercat segueix sent increïblement dinàmic", ha apuntat Ahu Yildirmaz, vicepresident i codirector de l'Institut de Recerca ADP, en un comunicat.

Les petites empreses, amb menys de 50 empleats, han afegit només 19.000 llocs l'agost, mentre que empreses mitjanes de 50 a 499 treballadors van liderar el camí amb 111.000 llocs de treball nous.

A nivell sectorial, els proveïdors de serveis van contribuir la major part de les ocupacions amb 139.000 gràcies a un gran impuls dels serveis professionals i comercials (35.000) i els serveis d'educació i salut (31.000). L'oci i l'hospitalitat també van contribuir amb 25.000, seguits pel comerç, el transport i els serveis públics amb 21.000.

Junts amb la producció de béns, la manufactura va veure 19.000 nous llocs de treball i la construcció va afegir 5.000 treballadors. "El mercat laboral està calent", ha dit al comunicat Mark Zandi, economista en cap de Moody's Analytics. "Els empresaris estan competint agressivament per aferrar-se als seus treballadors existents i trobar-ne de nous. Les petites empreses estan lluitant més en aquesta competència, ja que cada vegada més no poden omplir les vacants".

L'informe arriba un dia abans que l'informe mensual de nòmines no agrícoles de l'Oficina d'Estadístiques Laborals. Els economistes també esperen la creació de 190.000 llocs de treball durant el mes d'agost.

Noticias relacionadas

contador